Veteranendag 11 mei 2019

De gemeente Barneveld organiseert op zaterdag 11 mei 2019 – samen met het Veteranencomité Barneveld – voor de 12e keer de Veteranendag.

Bent u veteraan?
U bent die dag tussen 12.15 en 12.30 uur welkom in de hal van het gemeentehuis. Na een welkomstwoord door burgemeester dr. J.W.A. van Dijk, vertrekt u met historische voertuigen voor een rondtour door verschillende kernen van de gemeente Barneveld. Tijdens de rondrit is het marinierskoor van de partij om de rondtour – letterlijk en figuurlijk – luister bij te zetten. Na afloop biedt de gemeente Barneveld u op het HVC aan de Nijkerkerweg een “blauwe hap” aan. Hebt u zich nog niet voor deze dag aangemeld? Dat kan door een e-mail te sturen naar m.blommert@barneveld.nl.

Bent u inwoner?
Kom op zaterdag 11 mei 2019 rond 12.00 uur naar het Raadhuisplein en bewonder de historische motorvoertuigen. Zwaai de veteranen uit als zij aan hun rondtour beginnen. Woont u in één van de kernen? Hieronder vindt u de route die de rondrit aflegt. Tijdens de rit is er ook gelegenheid om met veteranen in gesprek te gaan. De locaties waar dat kan, staan in het onderstaande schema.

Door de kernen
De hoofdroute van de rondrit is als volgt: Barneveld, Garderbroek, Kootwijkerbroek, Stroe, Garderen, via het centrum van Voorthuizen naar het centrum van Barneveld.

13.45/14.00 uur
Het marinierskoor ‘zwaait’ de veteranen zingend uit op het plein voor het gemeentehuis.

14.15/14.30 uur
Aanwezig in Kootwijkerbroek en opstellen op de parkeerplaats van De Essenburcht. Het marinierskoor treedt hier op en er is gelegenheid om met veteranen in gesprek te gaan.


15.15/15.30 uur
Richting Stroe. In Stroe wordt een rondje door het dorp gereden.

15.30/15.45 uur
Vertrek richting Garderen met een verwachte aankomst rond 15.45 uur. De voertuigen worden op het parkeerterrein achter de Kruimelstaete geparkeerd waar inwoners van Garderen de voertuigen kunnen bekijken, kunnen genieten van een optreden van het marinierskoor en met veteranen in gesprek kunnen gaan. Vervolgens wordt een rondje door het dorp Garderen gemaakt.

16.30/16.45 uur
Vertrek richting Barneveld.